Ruilen & Retouren

Co´tje houdt tasjes in de lucht met ruilen en retourenHet kan voorkomen dat u om wat voor reden dan ook af wilt zien van uw aankoop, of dat u toch liever een ander product wilt hebben en het huidige product wilt omruilen voor een ander product.
Dit is geen enkel probleem bij Aircotje kunt u namelijk zorgeloos inkopen wij bieden een afkoeltermijn van 14 dagen op alle producten uit onze webshop met uitzondering van maatwerk. Dit betekend dat u na ontvangst van de bestelde goederen nog 14 dagen de tijd heeft om te besluiten of u de door u bestelde goederen wilt houden  of toch liever wilt terug sturen of omruilen.

Ook kan het voorkomen er iets niet in orde is met de bestelling, bijvoorbeeld dat u verkeerde goederen heeft ontvangen of dat de bestelling niet compleet is, in dat geval kunt u altijd contact met ons opnemen wij zullen er alles aan doen om de problemen op te lossen.

Ruilen of goederen retour sturen is vrij simpel u hoeft hiervoor alleen het retourformulier in te vullen en naar ons op te sturen (op dit formulier kunt u ook aangeven of een ander product wenst.), En na bevestiging kunt u ons de producten terug sturen. Wel gelden er enkele regels voor retouren deze lichten we om misverstanden te voorkomen hieronder nog even toe. Deze regels zijn onderdeel van de door u bij aankoop geaccepteerde  algemene voorwaarden.

Neemt u bij het ruilen of retour sturen van uw bestelling aub de volgende punten in acht:


 • U heeft een afkoelperiode van 14 dagen, deze periode gaat in op de dag van ontvangst van de goederen. Tijdens deze afkoelperiode kunt u de goederen omruilen of zonder opgaaf van reden terug sturen.
 • Wel dient u het product onmiddelijk bij ontvangst te controleren op transportschade. Als de schade niet direct en uiterlijk binnen 7 dagen gemeld wordt accepteert DHL de schadeclaim niet meer. Hierdoor kunnen wij de schadeclaim niet verwerken en moeten wij de retour weigeren of de waardevermindering bij retour aan u doorberekenen.
 • Binnen deze 14 dagen dient u ons op de hoogte te brengen van de retourmelding dat kan door ons het retourformulier compleet ingevuld toe te sturen per post, mail of FAX Klik hier om het retourformulier te downloaden.
 • U heeft vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om de goederen naar ons terug te zenden. Als de goederen niet binnen deze 14 dagen in ons bezit zijn vervalt uw recht op retour.
 • De goederen kunnen alleen ongebruikt en in originele verpakking geretourneerd worden. De kosten van waardevermindering door gebruikte goederen, en aangebroken kapotte verpakkingen worden aan u doorberekend.
 • Verstuur de goederen het liefste met verzekering, Track & Trace code en zorg dat er getekend moet worden voor ontvangst. zo is het pakket traceerbaar.
 • Aircotje overneemt geen aansprakelijkheid voor het zoekraken van pakketten tijdens het verzend proces van uw retour, hiervoor moet u zich wenden tot uw verzendpartner.
 • De kosten voor het retour zenden komen voor uw eigen rekening.
 • Nadat wij de goederen weer in ontvangst hebben genomen en gecontroleerd hebben, wordt het aankoopbedrag minus eventuele waardevermindering gecrediteerd op de rekening waarmee betaald is, of het bedrag wordt verrekend met een eventueel vervangend artikel.
 • Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de transactie heeft verricht, tenzij anders overeengekomen.
 • Verzendkosten die u betaald heeft tijdens de bestelling worden alleen terug betaald als u de goedkoopste optie heeft gebruikt, de duurdere optionele verzendmethoden worden niet vergoed.
 • Retourzending zal na aanmelding en na ontvangst van het retour per e-mail door Aircotje bevestigd worden.
 • Wanneer u in plaats van het bestelde product een ander product heeft ontvangen, wordt deze door Aircotje uiteraard op onze kosten omgeruild voor het door u bestelde product.
 • Maatwerk is altijd uitgesloten van ruil en retour recht aangezien maatwerk speciaal voor u op maat gemaakt is houdt u hier om teleurstellingen te voorkomen alstublieft rekening mee als u producten op maat besteld.


Nadat u het retourenformulier naar ons heeft opgestuurd, en van ons de bevestiging heeft gekregen dat uw retour in gang is gezet kunt u de goederen naar ons terug sturen. Zorg dat de pakbon in het pakket zit en indien nodig een brief met uw Naam en adres gegevens en het bestelnummer op deze manier kunnen wij uw retour of ruilopdracht veel sneller afhandelen.

Ons retour adres is:


Aircotje T.a.v. afd. retouren,
Nervisstraat 14,
8013 RS Zwolle

Totdat wij de goederen hebben verzonden is annuleren van een bestelling mogelijk via onze  klantenservice op tel.nr. 038 - 7852791