EIA subsidie regeling voor ondernemend Nederland

Wilt u als bedrijf, vereniging of stichting fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). EIA deze regeling levert u gemiddeld 13,5% voordeel op.
Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook voor een lagere energierekening. waardoor u nog op termijn nog meer geld bespaard

Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) maar ook voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 54,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Deze investeringen staan omschreven als 'bedrijfsmiddelen' op de Energielijst.

Aircotje.nl biedt veel systemen aan, die voldoen aan de voorwaarden voor de aanvraag van de EIA subsidie.

De systemen die in aanmerking komen voor de EIA subsidie herkent u als u in de productomschrijving deze afbeelding tegen komt:

 

Let op de afbeelding Besparingstip van Co´tje in de product omschrijving, om voor de subsidie in aanmerking te komen

 

Op Aircotje.nl zijn de meeste systemen lucht gerelateerde warmtepompen die vallen onder de categorie lucht/lucht Warmtepomp - Airconditionersystemen , deze kunt u terug vinden op de Energielijst (pdf) op bladzijde 19, code 211104, artikel C Klik hier voor de PDF


Welke voorwaarden worden door de RVO gehanteert voor deze regeling? :

  • U bent geen particulier.
  • U bent ondernemer in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de BES-eilanden.
  • U betaalt inkomsten- of vennootschapsbelasting.
  • U doet een investering die op de Energielijst staat (in de Energielijst worden dit bedrijfsmiddelen genoemd).
  • Het bedrijfsmiddel voldoet aan de eisen die hieraan wettelijk worden gesteld, samengevat in de Energielijst met als hoofdzaak een minimale S.C.O.P. van 4,4
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
  • U meldt het bedrijfsmiddel op tijd (hoofdregel: binnen 3 maanden na opdracht tot levering).
  • Het meldingsbedrag voor aangegane verplichtingen en gemaakte voortbrengingskosten dient per melding samen ten minste € 2.500 te bedragen. Het maximale meldingsbedrag per kalenderjaar per bedrijf is maximaal € 121 miljoen (2018).

 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de PDF van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland

Energie investerings aftrek PDFOp de Energielijst (pdf) staan nog veel meer producten die onder deze voordelige regeling vallen onderverdeeld in; specifiek en generiek omschreven bedrijfsmiddelen die allemaal een eigen code hebben. Klik hier voor de PDF als u wilt zien welke producten nog meer onder deze regeling vallen.

 

Wilt u nog meer te weten komen over de mogelijkheden om EIA aan te vragen voor een investering die u in 2018 heeft gedaan?
Klik dan hier voor de pagina Energielijst 2018 van de belastingdienst.

 

We hopen dat u wat aan deze informatie heeft ,en dat u daar uw voordeel mee kunt doen.

We wensen u alvast veel plezier van uw nieuwe extra voordelige Air conditioner.

 

Met vriendelijke groet:

Handtekening Co´tje van Aircotje

 

Co´tje van Aircotje en de rest van het team