Ja een airco in de winter klinkt vanzelfsprekend natuurlijk eerst maar als het meest stomme idee wat u de laatste tijd heeft gehoord, of in dit geval heeft kunnen lezen.

Begrijpen ik, en daarom heb ik me zelf ook echt afgevraagd (ondanks dat ik zelf wel wist dat het veel voordelen zou hebben.) of ik hier een blogpost aan zou verspillen of niet. Maar Co´tje van Aircotje zou Co´tje niet zijn als ik niet 5 echt goede overtuigende  argumenten op tafel zou leggen. Waarmee u misschien ook denkt Hee Co´tje daar heb je eigenlijk dus best wel is gelijk in. Maar wat uw mening daarna ook zal zijn goed om te weten is het sowieso. 

Voordeel 1 Goedkoop een airco op de kop tikken:

Als u toch al in de planning had om een airco te kopen dan kunt u veel geld besparen door deze in de winter een airco te kopen, veel airco verkopers hebben traditie getrouw in de winter maanden minder omzet ze zijn dus sneller geneigd om te stunten met de prijzen, buiten dat kunt u vaak de modellen van het voorgaande jaar tegen stunt prijzen kopen. Dus als u een goede deal wilt sluiten,en dus goedkoop een airco wilt kopen dan is een airco kopen in de winter voor u het juiste moment.

Voordeel 2 Bespaar op uw stookkosten:

U kunt ook op uw stookkosten besparen door uw airco met zuinige warmtepomp in te zetten als ondersteunende verwarming, een airco kan namelijk niet alleen de lucht heel snel koelen maar ook verwarmen hierdoor is de temperatuur in de kamer sneller op het gewenste niveau. Het is ook al lang geen vestzak broekzak verhaaltje meer waardoor u de gespaarde stookkosten weer kwijt bent aan de energie kosten van uw airco. Nee de modernere airco´s kunnen zeer energiezuinig verwarmen en koelen en beschikken allemaal minimaal over een a label en a+++ energie labels zijn al lang geen uitondering meer.

Voordeel 3 De ruimte ventileren:

We weten allemaal dat we moeten ventileren maar in de winter doen veel dat mensen toch minder graag en vaak dan in de zomer, slechte zaak dit kan allemaal schimmels veroorzaken die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. De nieuwere airco systemen beschikken over ventileer functies zo kunt u de ruimte ventileren zonder dat u persé een raam of deur open moet zetten. (Zelf zetten we trouwens wel graag nog regelmatig het raam even open)  

Voordeel 4 De ruimte ontvochtigen:

De split unit airco´s die wij bij Aircotje verkopen zijn vaak ook in staat om te ontvochtigen de betere systemen met wel meerdere liters per uur, hierdoor laat zich het klimaat in uw ruimte sneller en beter beheren want vochtige lucht opwarmen kost energie, en energie kost geld.

Voordeel 5 De lucht filteren:

Deze vinden we bij Aircotje allemaal heel prettig. de betere airco systemen zijn in staat met ionische en andere hele bijzondere filters om de lucht te filteren. dit betekendt dat de lucht gezuiverd wordt van pollen, stof maar dus ook bacterieen en andere ziekmakers die door onze lucht zweven. zo verkleint u de kans om aangestoken te worden door een verkouden medebewoner of collega. let wel op als u te dicht bij de zieke persoon in de buurt komt of uw handen niet vaak genoeg was dan blijft de kans om een infectie op te lopen natuurlijk aanwezig, net zoals op het moment dat u de geklimatiseerde ruimte verlaat.

En door het filter heeft u dus ook minder last van stof in huis of op kantoor zo kan de stofzuiger een keer een rondje overslaan. en houdt u tijd over en bespaart u energie. wel moeten de filters regelmatig schoongemaakt worden om van al deze voordelen te kunnen profiteren. het pollenfilter is natuurlijk het hele jaar door weer een uitkomst voor de mensen met pollenallergie. Voor werkgevers zijn deze gegevens ook interessant met deze informatie kunt u misschien wel geld besparen op de seizoens typsiche ziektekosten.

Ik hoop dat u met deze informatie uw voordeel kon doen en dat u het stukje interessant vond. Hoor graag uw mening over dit onderwerp dus laat gerust uw berichtje achter onder aan de pagina. bedankt voor het lezen en graag tot de volgende keer.

Met vriendelijke groet,

Handtekening van Co´tje van Aircotje

Co´tje van Aircotje