Hallo lieve lezers van mijn blog wat leuk dat jullie weer eens komen kijken wat ik zoal te vertellen heb. Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen dus we maken de balans op en dan komen we er al snel achter dat 2020 een jaar was om nooit te vergeten het corona virus heeft ons allemaal een tik uitgedeeld waar je niet goed van wordt. Begrijpelijk dus dat iedereen 2020 zo snel mogelijk zou willen vergeten of zelfs uitgummen als dat mogelijk zou zijn. En toch was 2020 niet alleen maar slecht te noemen. Zo hebben we door de vele thuiswerkers en het thuisonderwijs veel minder fileleed omdat er veel minder mensen in de auto stappen, dit heeft natuurlijk een positieve invloed op de klimaatdoelen. Ook is er minder overlast van toeristen in onze drukbezochte toeristische trekpleisters. (Dit heeft zowel voor als nadelen natuurlijk, vandaag probeer ik positief te blijven en wil graag alleen even aan de voordelen denken het gaat dan in dag uit al over de nadelen.) deze steden en leuke plaatsjes hebben weer even de tijd om op adem te komen de natuur lijkt zelfs op te leven en als ik naar buiten keek leek het soms wel of ik veel meer vogels en andere gezellige diertjes te zien kreeg als in andere jaren. Misschien beeld ik het me in maar ik had zelfs soms het gevoel dat de hemel wel blauwer leek als ooit tevoren. Buiten dat zijn er nu miljoenen mensen bespaard gebleven van de irritante geluidsoverlast die de vliegvelden veroorzaken om al deze toeristen overal heen te sturen.

Wat ook een mooi overblijfsel is van deze corona crisis is dat we op zoek gaan naar een nieuw normaal we denken na over routines die er sinds jaren zijn ingeslopen en durven ons eindelijk hardop af te vragen of deze nog voldoen aan de standaarden van de huidige tijd neem bijvoorbeeld het thuiswerken en het thuis onderwijs vroeger ondenkbaar en nu al door velen omarmd vooral het thuiswerken vind een breed acceptatieveld vele grote en kleine bedrijven stimuleren zelfs het thuis werken omdat werknemers productiever zijn als ze thuis achter de computer zitten dan dat als zij met meerdere mensen in een naar zweet ruikende kantoorruimte moeten zitten. Hoe meer mensen in de ruimte hoe minder snel de focus er is. Doordat de reistijd wegvalt hebben werknemers ook het gevoel dat ze minder tijd van hun leven aan werken kwijt zijn en meer tijd hebben voor gezin en hobby’s en de werkgever zelf? Die krijgt een productievere werknemer terug en moet ook geen onnodige bureau ruimte meer huren waardoor er snel heel veel geld bespaart kan worden wat weer in het bedrijf gestopt kan worden dus we spreken hier over een typische win-win situatie. Natuurlijk zijn er altijd situaties die om een bezoekje aan kantoor vragen bijvoorbeeld om je kerstpakket op te halen of om je ontslag in te dienen want dat staat nou eenmaal helaas niet zo sjiek per whatsapp.

De mensen die de mogelijkheid hebben om thuis te werken die hebben meestal slechts een paar dingen nodig, een telefoon, een computer, laptop of tablet, een printer, een internetaansluiting en een fijne ergonomische werkplek. Door de grote vraag naar dit soort werkplekken krijgen wij ook steeds vaker vragen over airco systemen die passen bij een fijne werkplek waar met plezier gewerkt of geleerd kan worden.

Welke airco is het beste voor een thuiskantoor of studeer ruimte?

Ook al is een split unit airco systeem over het algemeen de juiste keuze is deze vraag toch niet met een algemeen antwoord te beantwoorden omdat iedere situatie anders is.

Bevind de nieuwe thuiswerkplek in een aparte kamer? Op een zolder? In een schuur of tuinhuisje? Of misschien zelfs in een kelder? Of waar moet de werkplek komen? En beschikt de ruimte over verwarming. En last but not least hoe groot is de ruimte? Zodra je het antwoord op deze vragen weet dan kan je bepalen welke airco het beste aansluit bij jouw persoonlijke behoeften

Als verwarmen een belangrijk onderdeel is van de airco dan zou ik adviseren naar een systeem te zoeken dat vooral ook zuinig is in het verwarmen let erop dat het systeem minimaal een A++ label heeft. En nog beter een A+++ maar deze zijn helaas vaak iets duurder.

Met de afmetingen van de ruimte kan je bepalen hoeveel vermogen de airco moet hebben.

Waar moet ik opletten bij een airco voor mijn thuis bureau?

Een nieuwe thuiswerkplek inrichten waar je jarenlang heerlijk kunt werken is leuk om te doen. Let er vooral ook op dat je de werkplek ergonomisch inricht en zorgt voor goede stoelen en bureaus, zorg ook dat het er gezellig en persoonlijk is een plantje wat rustige foto´s aan de wand een prikbord en alle benodigde hardware. Zorg er gelijk voor dat je alle kabels netjes wegwerkt dit oogt rustig en helpt je je hoofd bij het werk te houden en over rust gesproken de nieuwe airco mag natuurlijk niet te veel lawaai maken zeker niet als deze airco ook is gedacht om te verwarmen en dus eigenlijk het hele jaar door gebruikt wordt. Er zijn systemen op de markt die slechts 19 dB produceren in de fluister modus dit is nauwelijks te horen wel zo prettig als je de hele dag in de ruimte zit.

Frisse lucht is ook belangrijk er zijn systemen op de markt die ook de ruimte kunnen voorzien van frisse buitenlucht zonder dat je hier een raam voor open hoeft te zetten.

Een andere goede tip is kies voor een airco met een Wi-Fi module of bestel deze module er extra bij dit geeft een hoop gebruiksgemak en je kunt heel makkelijk tijdplannen en pauzes instellen waarop de airco zijn werk moet doen zo bespaar je een hoop geld op de stroomrekening.

En als je echt het neusje van de zalm wilt hebben dan zijn er zelfs systemen die vocht kunnen toevoegen aan de ruimte deze wordt gewonnen uit de buitenlucht en naar binnen gestuurd dit zorgt voor een prettiger binnenklimaat waar je vooral in de winter heel veel plezier van zult beleven als de lucht binnen wat droger is. Dit resulteert in een prettigere werkomgeving en worden kwaaltjes als hoofdpijn en andere klachten die samenhangen met een verkeerd binnenklimaat mee beperkt tot een minimum.

Welke modellen kan je mij aanraden voor mijn thuiswerkplek?

In pirincipe is iedere split unit airco geschikt voor de nieuwe thuiswerkplek of dit nu een studeerkamer is of een werkkamer of zelfs een hobbykamer het maakt allemaal niet uit. belangrijker is het budget wat hiervoor beschikbaar is en welke persoonlijk wensen of behoeften er zijn zoals hierboven beschreven.

Ik hoop dat u met deze informatie van dienst kon zijn. Hoor graag uw mening over dit onderwerp dus laat gerust uw berichtje achter onder aan de pagina. bedankt voor het lezen we wensen u veel sterkte en gezondheid toe in deze bittere tijden en graag tot de volgende keer.

Met vriendelijke groet,

Handtekening van Co´tje van Aircotje

Co´tje van Aircotje